00-TMT

Термоелементи с метална защитна тръба и стандартна вложка

Правите термоелементи с метална защитна тръба (серия 00-TMT), в зависимост от характеристиките на използвания метал за джоба, се използват за общи температурни измервания в течни, газообразни или пастообразни среди до 1200°C.

 

Защитните арматури от тази продуктова група включват метални надлъжно заварени или безшевни тръби. В зависимост от приложението при GÜNTHER GmbH. можете да намерите на склад над 40 разнообразни, в голямата си част висококачествени легирани материали с различни размери.

Върховете на защитните тръби се оформят или чрез термично формоване или чрез заваряване на отделно дъно. С цел намаляване на времето на реакция могат да се предложат и скосени защитни тръби. За удължаване на живота и издръжливостта на датчиците е възможно използването на дебелостенни тръби или вграждането на допълнителна вътрешна керамична тръба.

Предлагат се всички познати градуировки термоелементи по международните стандарти, подвижни процесни присъединявания (напр. подвижни фланци и резби), както и различни присъединителни глави.

Избраният материал на термодвойката, респ. на защитната тръба определят и максималната температура на приложение на датчика.

 Термонапреженията и толерансите на нашите термоелементи отговарят на стандарт  DIN EN 60584, клас 1. 

Ние разработваме и нестандартни решения за специални датчици, за които е необходимо предварително техническо изясняване на конструкцията и компонентите. Обсъдете с нас Вашето индивидуално приложение от гледна точка на материал и монтаж и ние ще предложим подходящото за Вас решение.

Примерни приложения за термоелементи с метална защитна тръба: