00-TMT

Termoelementi s metalnom zaštitnom cijevi

Ravni termoelementi s metalnom zaštitnom cijevi (00-TMT), ovisno o svojstvima zaštitne cijevi, standardno se koriste za mjerenje temperature u tekućim, plinovitim ili plastičnim medijima do temperature od 1200 °C.

 

Zaštitne armature iz ove grupe proizvoda sastoje se od šavno zavarenih ili bešavno izvučenih metalnih cijevi. Ovisno o primjeni, tvrtka GÜNTHER GmbH sa svog skladišta nudi više od 40 različitih, djelomično visoko legiranih materijala u brojnim dimenzijama. Vrhovi zaštitnih cijevi zatvaraju se ili toplim oblikovanjem ili zavarivanjem okrugle ploče.

Radi skraćivanja proradnog vremena, u ovoj se grupi proizvoda mogu koristiti suženi mjerni vrhovi. Radi produljenja vijeka trajanja moguće je pojačanje debljine zida i korištenje dodatnih keramičkih unutarnjih cijevi.

Koriste se svi termoparovi dostupni na svjetskim tržištima, odvojivi procesni priključci (npr. pomična prirubnica ili navojne spojnice), kao i priključne glave.

Odabrani termopar ili materijal zaštitne cijevi s najnižom dopuštenom radnom temperaturom određuju maksimalnu radnu temperaturu termoelementa.

Termoelektrični naponi i mjerne tolerancije naših termoparova odgovaraju normi DIN EN 60584, klasa 1.

Za posebne toplinske senzore za čiju je izvedbu i komponente potrebno tehničko pojašnjenje razvijamo specijalna rješenja. Porazgovarajte s nama o svojim individualnim potrebama s obzirom na materijal i montažu i razradit ćemo rješenje optimalno prilagođeno vašim zahtjevima.

Primjeri primjene termoelemenata s metalnom zaštitnom cijevi i ugrađenim termoparom: