30-WTE

Ъглови термоелементи с коляно на резба

Ъгловите термоелементи с коляно на резба (серия 30-WTE) се използват основно за температурни измервания в метални стопилки и солни вани.

 

Ъгловата конструкция гарантира, че присъединителната глава не се намира непосредствено над стопилката и не е изложена на висока температура и химически въздействия.

В сравнение с ъгловите термоелементи с огънато коляно от една част тези с коляно на резба предлагат предимството, че е възможна смяна на потопяемата защитна тръба и изработване на държащата тръба от по-евтин материал.

Ние от GÜNTHER GmbH. предлагаме всички познати в областта на металните стопилки и металолеенето ъглови термоелементи. Предлагат се както стандартни изпълнения с потопяеми защитни тръби от стомана, чисто желязо, топло- и жароустойчиви стомани или специални сплави, така и тръби от силициев нитрид, графит, SIC или специална металокерамика.

По желание термоелементите от тази серия могат да се изработят с допълнителна вътрешна керамична тръба, което в повечето случаи на приложение повишава стабилността и издръжливостта на датчика.

Алтернативно на стандартните вложки много варианти на ъглови термоелементи се предлагат и с мантелни вложки, което добавя други важни предимства, като напр. оптимална защита на рамената от корозия, оксидация, механични повреди и химически въздействия.

За да се гарантира функционирането на термоелемента за определено време е необходимо да се осъществи правилен подбор на материала за термодвойката и защитната тръба в зависимост от условията на конкретното приложение.

Термонапреженията и толерансите на нашите термоелементи и мантелни вложки отговарят на стандарт  DIN EN 60584, клас 1, а за термоелементите тип L на DIN 43710.

Препоръчителни материали за защитни тръби при солни стопилки (закаляване на стомани):

Стопилка Макс.температура Материал
Тенифериране (закаляване) 600°C Titan NT
Отгряващи и закаляващи вани със съдържание на селитра, хлориди и циан

1000°C

1300°C 

чисто желязо

1.4821

 

Препоръчителни материали за защитни тръби при метални стопилки:

Стопилка Макс.температура Материал
Алуминий 700°C

SiN

SiC

МагнезийAl/Mg-сплав 700°C

чисто желязо

SiN

олово 600°C SiN
Цинк 700°C

чисто желязо

стомана

SiN

мед 1200°C

1.4762

графит

месинг 900°C

1.4762

графит

SiN

 

Примерни приложения за ъглови термоелементи: